Artikuj e Fundit

Informacione per mustaqet e maces!

Informacione per mustaqet e maces! Macet shtëpiake zakonisht lëvizin natën. Siç duket, mustaqet i ndihmojnë të pikasin objektet përreth dhe të zënë prenë, sidomos pas muzgut.

Informacione per Molen e madhe te hojeve!

Informacione per Molen e madhe te hojeve! Mola e madhe e hojeve mund t’i dëgjojë tingujt e lartë më mirë se çdo krijesë që njihet në botë. Megjithatë, veshët e saj kanë strukturë fare të thjeshtë meqë janë thuajse sa…
Read more

Informacion per kerpudhat: Kerpudha veshi i Judes!

Informacion per kerpudhat Kerpudha veshi i Judes 1

Informacion per kerpudhat: Kerpudha veshi i Judes! Mund të ngajë me veshin e njeriut, por është një kërpudhë e zakonshme që rritet në trungjet e pemëve, pothuajse anembanë botës për mijëra vjet.  Emri shkencor i kësaj kërpudhe është Auricularia auricula-judae, dhe këtë…
Read more

Modeli per avionet reaktiv!

Modeli per avionet reaktiv!  A e keni pyetur veten se përse ka një periudhë kohe nga nisja e një avioni nga një tjetër? Një avion reaktiv në fluturim krijon vorbulla ajri të vrullshme në majat e krahëve. Këto shtjella ajri shkaktojnë…
Read more

Informacione per huallin e bleteve!

Informacione per huallin e bleteve! Disa prej nesh kanë për hoje bletësh.Dhe mënyra se si janë ndërtuar është vërtetë mbresëlënëse.  Bletët Apis mellifera  i ndërtojnë hojet me dyll, që e nxjerrin nga gjëndra në pjesën e poshtme të trupit. Hualli për shumë…
Read more

Peshkaqenet notare te ujrave te embla ne lumenj dhe ne liqene

Peshkaqenet notare te ujrave te embla ne lumenj dhe ne liqene

Peshkaqenet notare te ujrave te embla ne lumenj dhe ne liqene  Pamundësia e pluskimit në ujërat të ëmbla, i ka penguar peshqit e grupit te Kondriktiteve, në të cilin bëjnë pjesë peshkaqenët dhe peshqit rraxhë, që të shumohen në liqene dhe lumenj.

Ujku eshte me i mire ne aritmetik se sa qeni!

Ujku eshte me i mire ne aritmetik se sa qeni! Pas kaq mijëra vitesh që qeni ka bashkëjetuar me me njeriun, pothuajse të gjithë do të prisnim që qeni të kishte marrë sadopak nga mençuria e njeriut. Por me sa…
Read more

Perse pellumbi simbolizon paqen?

Perse pellumbi simbolizon paqen?

Duke u nisur nga artikulli sulmohen pëllumbat e paqes të lëshuar nga Vatikani, një lexues i faqes Mos e Beso po Deshe bëri një pyetje interesante dhe të

Majdanozi dhe vlerat e tij

Majdanozi dhe vlerat e tij

Sipas gazetës Sunday Telegraph të Australisë, ndonëse shpesh përdoret thjesht si garniturë në ushqime, majdanozi është mjaft i pasur në vitamina dhe minerale.