Tag Archive: peshk

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Aksidentet automobilistike lënë më se një milion njerëz të vrarë dhe rreth 50 milionë të plagosur çdo vit. Ndërkohë, miliona peshq mund të notojnë bashkë në

Proteus anguinus: «Peshku-njeri»

Amfibi Proteus anguinus

Proteus (Proteus anguinus) ose ndryshe Olm, është një amfib endemikë të ujërave nëntokësore në shpellat e Postojnës. Shpellat ndodhen në rajonin e Sllovenisë të quajtur Kras ose Karst, një rrafshnaltë gëlqerore që shtrihet rreth 50 kilometra larg