Tag Archive: Evolucioni vs Krijuesit

Informacione per Molen e madhe te hojeve!

Informacione per Molen e madhe te hojeve! Mola e madhe e hojeve mund t’i dëgjojë tingujt e lartë më mirë se çdo krijesë që njihet në botë. Megjithatë, veshët e saj kanë strukturë fare të thjeshtë meqë janë thuajse sa…
Read more

Modeli per avionet reaktiv!

Modeli per avionet reaktiv!  A e keni pyetur veten se përse ka një periudhë kohe nga nisja e një avioni nga një tjetër? Një avion reaktiv në fluturim krijon vorbulla ajri të vrullshme në majat e krahëve. Këto shtjella ajri shkaktojnë…
Read more

Informacione per huallin e bleteve!

Informacione per huallin e bleteve! Disa prej nesh kanë për hoje bletësh.Dhe mënyra se si janë ndërtuar është vërtetë mbresëlënëse.  Bletët Apis mellifera  i ndërtojnë hojet me dyll, që e nxjerrin nga gjëndra në pjesën e poshtme të trupit. Hualli për shumë…
Read more

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Aksidentet automobilistike lënë më se një milion njerëz të vrarë dhe rreth 50 milionë të plagosur çdo vit. Ndërkohë, miliona peshq mund të notojnë bashkë në