Artikuj e Fundit

Balena Kashalot gjigantia e oqeaneve

Balena Kashalot

Kallamarët gjigantë dhe supergjigantë janë veç një vakt për një kafshë edhe më të madhe, për balenën Kashalot, që mund të bëhet e gjatë rreth

Drita vret supermikrobet

Eleminimi i mikrobeve me ane te drites

Në Universitetin e Strethklajdit në Glasgou të Skocisë, është shpikur një risi në teknologji, që përdor dritën e fortë për të eliminuar nga spitalet bakteret rezistente. Kjo teknikë e re sterilizimi është shumë më e efektshme për zhdukjen e

Balena e Kaltër

Balena e Kalter

Vërtet kallamari gjigant dhe kashaloti janë të stërmëdhenj, megjithatë, balena e kaltër, gjitari më i madh, ua kalon. Balena e Kaltër më e madhe që është dokumentuar, ishte një

Kallamaret Fluturues

Kallamari Fluturues

Kohët e fundit, fotografitë kanë dëshmuar se disa lloje kallamarësh fluturojnë me anë të shtytjes reaktive. Sipas revistës Scientific American, biologët e detit vëzhguan se