Artikuj e Fundit

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Aksidentet automobilistike lënë më se një milion njerëz të vrarë dhe rreth 50 milionë të plagosur çdo vit. Ndërkohë, miliona peshq mund të notojnë bashkë në

Informacione per Bleten

biolog.tech-al.info - Informacione per Bleten

Bleta është një insekt, racë monofiletike që bën pjesë në superfamiljen Apoidea që tani klasifikohet me emrin Antofilia. Njihen rreth 20.000 lloje bletësh të

Kuriozitete mbi migrimin e zebrave të Botswana

Migrimi zebrave

Në Botswana, çdo vit zebrat fillojnë një mërgim prej 580 kilometrash në kërkim të ushqimit. Edhe pse është një ngjarje e përvitshme, studiuesit kanë vetëm një ide të përgjithshme se kur fillon migrimi dhe nuk e

Shqiponja Harpi

Njihuni me shqiponjen harpi

Eksploruesit e hershëm të Amerikës së Jugut do të jenë shokuar kur panë për herë të parë këtë shpend vigan. Atyre u bëri aq shumë përshtypje saqë i vunë emrin e një

Proteus anguinus: «Peshku-njeri»

Amfibi Proteus anguinus

Proteus (Proteus anguinus) ose ndryshe Olm, është një amfib endemikë të ujërave nëntokësore në shpellat e Postojnës. Shpellat ndodhen në rajonin e Sllovenisë të quajtur Kras ose Karst, një rrafshnaltë gëlqerore që shtrihet rreth 50 kilometra larg

Dreri brilopatë—Gjiganti i çuditshëm i pyllit

Deredi brilopate

«Ç’PAMJE groteske dhe ç’trup kaba ka dreri brilopatë! Pse duhet të jetë kaq i lartë te shpatullat? Pse e ka turirin kaq të stërgjatë?» Shkrimtari i shekullit të 19-të dhe autori i këtyre fjalëve, Henri Dejvid Thorou, nuk është i…
Read more

Bajamja, pema që zgjohet më herët

Fruti bajames

Nga fundi i janarit ose nga fillimi i shkurtit, shumë nga faqet e kodrave me brezare në Lindjen e Mesme shndërrohen në mënyrë të mahnitshme. Duke u zgjuar nga gjumi i dimrit, pemët e bajameve lulëzojnë me vrull. Meqë është…
Read more

Pula, informacione për këtë shpend

Pula

PULA është ndoshta shpendi më i përhapur në tokë. Sipas llogaritjeve ka mbi 13 miliardë pula. Dhe mishi i saj është kaq i kërkuar, saqë konsumohen më shumë se 33 miliardë kilogramë çdo vit. Përveç kësaj, pulat prodhojnë afro