Peshqit

Peshkaqenet notare te ujrave te embla ne lumenj dhe ne liqene

Peshkaqenet notare te ujrave te embla ne lumenj dhe ne liqene

Peshkaqenet notare te ujrave te embla ne lumenj dhe ne liqene  Pamundësia e pluskimit në ujërat të ëmbla, i ka penguar peshqit e grupit te Kondriktiteve, në të cilin bëjnë pjesë peshkaqenët dhe peshqit rraxhë, që të shumohen në liqene dhe lumenj.

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Te mesojme nga tufa e disiplinuar e peshqve

Aksidentet automobilistike lënë më se një milion njerëz të vrarë dhe rreth 50 milionë të plagosur çdo vit. Ndërkohë, miliona peshq mund të notojnë bashkë në

Balena Kashalot gjigantia e oqeaneve

Balena Kashalot

Kallamarët gjigantë dhe supergjigantë janë veç një vakt për një kafshë edhe më të madhe, për balenën Kashalot, që mund të bëhet e gjatë rreth

Balena e Kaltër

Balena e Kalter

Vërtet kallamari gjigant dhe kashaloti janë të stërmëdhenj, megjithatë, balena e kaltër, gjitari më i madh, ua kalon. Balena e Kaltër më e madhe që është dokumentuar, ishte një

Kallamaret Fluturues

Kallamari Fluturues

Kohët e fundit, fotografitë kanë dëshmuar se disa lloje kallamarësh fluturojnë me anë të shtytjes reaktive. Sipas revistës Scientific American, biologët e detit vëzhguan se