Insekte

Informacione per Molen e madhe te hojeve!

Informacione per Molen e madhe te hojeve! Mola e madhe e hojeve mund t’i dëgjojë tingujt e lartë më mirë se çdo krijesë që njihet në botë. Megjithatë, veshët e saj kanë strukturë fare të thjeshtë meqë janë thuajse sa…
Read more

Informacione per huallin e bleteve!

Informacione per huallin e bleteve! Disa prej nesh kanë për hoje bletësh.Dhe mënyra se si janë ndërtuar është vërtetë mbresëlënëse.  Bletët Apis mellifera  i ndërtojnë hojet me dyll, që e nxjerrin nga gjëndra në pjesën e poshtme të trupit. Hualli për shumë…
Read more

Informacione per Bleten

biolog.tech-al.info - Informacione per Bleten

Bleta është një insekt, racë monofiletike që bën pjesë në superfamiljen Apoidea që tani klasifikohet me emrin Antofilia. Njihen rreth 20.000 lloje bletësh të