Gjitarë

Informacione per mustaqet e maces!

Informacione per mustaqet e maces! Macet shtëpiake zakonisht lëvizin natën. Siç duket, mustaqet i ndihmojnë të pikasin objektet përreth dhe të zënë prenë, sidomos pas muzgut.

Ujku eshte me i mire ne aritmetik se sa qeni!

Ujku eshte me i mire ne aritmetik se sa qeni! Pas kaq mijëra vitesh që qeni ka bashkëjetuar me me njeriun, pothuajse të gjithë do të prisnim që qeni të kishte marrë sadopak nga mençuria e njeriut. Por me sa…
Read more

Kuriozitete mbi migrimin e zebrave të Botswana

Migrimi zebrave

Në Botswana, çdo vit zebrat fillojnë një mërgim prej 580 kilometrash në kërkim të ushqimit. Edhe pse është një ngjarje e përvitshme, studiuesit kanë vetëm një ide të përgjithshme se kur fillon migrimi dhe nuk e

Dreri brilopatë—Gjiganti i çuditshëm i pyllit

Deredi brilopate

«Ç’PAMJE groteske dhe ç’trup kaba ka dreri brilopatë! Pse duhet të jetë kaq i lartë te shpatullat? Pse e ka turirin kaq të stërgjatë?» Shkrimtari i shekullit të 19-të dhe autori i këtyre fjalëve, Henri Dejvid Thorou, nuk është i…
Read more

Balena Kashalot gjigantia e oqeaneve

Balena Kashalot

Kallamarët gjigantë dhe supergjigantë janë veç një vakt për një kafshë edhe më të madhe, për balenën Kashalot, që mund të bëhet e gjatë rreth

Balena e Kaltër

Balena e Kalter

Vërtet kallamari gjigant dhe kashaloti janë të stërmëdhenj, megjithatë, balena e kaltër, gjitari më i madh, ua kalon. Balena e Kaltër më e madhe që është dokumentuar, ishte një